Diego Maradonas son: ”Jag vet vem som dödade pappa"

Den Argentinska fotbollslegenden gick bort under 2020 – nu pekar Diego Jr. ut en person ur sin pappas läkarteam

När Diego Maradona avled i sviterna av en hjärnoperation 2020 sörjde en hel fotbollsvärld. Den Argentinska legendaren anses vara en av de bästa någonsin och hann under sin karriär vinna allt från VM med sitt landslag till ligan och Europacupen med italienska storklubben Napoli, samtidigt som hans karismatiska personlighet gjorde honom till en fixstjärna.

Det var dock även känt att Maradona led av missbruksproblem under karriären som fortsatte långt efteråt. Problem med både droger och alkohol under lång tid ledde till att blodproppen som till slut tog hans liv sågs som ”en naturlig död”, men i efterhand har misstankar mot hans medicinska team väckts.

Åtta personer har ställts inför rätta för att ha vanskött sitt arbete med att vårda Diego Maradona. Neurokirurgen som opererade honom och psykiatern som behandlade honom under hans sista tid i livet är bland de åtalade, som riskerar mellan 8-25 års fängelse om de döms.

I det italienska programmet Mediaset har nu Maradonas son Diego Jr. gått ut och hävdat att han vet vem som dödade hans pappa”. Han påstår att läkarteamets agerande bidragit till hans pappas död och att han kommer kämpa för att få rättvisa under resten av sitt liv.

”Utredningen pågår fortfarande. Vi, hans barn, har stor tilltro till det argentinska rättssystemet och jag personligen är övertygad om att hans liv inte borde ha slutat så som det gjorde. De dödade min pappa. Det är inte min uppgift att berätta vem som gjorde det, men jag har en tydlig uppfattning om vem som är skyldig”, säger Diego Jr.

Rättegången mot läkarteamet har ännu inte fått ett datum. Diego Maradona blev 60 år gammal.