Foto: Din Musikbusiness

Bli smartare i musikbranschen på ’Din Musikbusiness Event’

Lär dig allt du behöver veta inom branschen – från hur du jobbar som
independent-artist till NFT’s & krypto

Vill du bli smartare i musikbranschen? Kan du dina rättigheter - och vad som är viktigast att ha koll på? Snart är det dags för årets upplaga av Din Musikbusiness Event som presenteras tillsammans med SKAP (Sveriges Kompositörer och textförfattare). Där får du inte bara användbara tips - utan lär dig även vilka problem som finns inom musikbranschen och hur du undviker dessa. Hit välkomnas artister, låtskrivare, musikproducenter, managers och skivbolag - med en inriktning inom hiphop. Men alla är välkomna, och det är dessutom helt gratis.

I år gästas eventet av STIM, samt hela två Grammisvinnare som själva har inblick i branschen. Där hittar vi artisten och rapparen Imenella, och stjärnproducenten Straynané. Värd för eventet är Ametist Azordegan som är grundare av Din Musikbusiness, och medverkar gör även juristen Andreas “Popjuristen” Wendén.

Under årets Din Musikbusiness Event kommer vi gå igenom ämnen som är viktig för både artister och dig som jobbar i branschen - Upphovsrätt och Avtalsrätt. Dessutom kommer vi diskutera aktuella punkter som till exempel hur det funkar när independent-bolag och artister utmanar traditionella skivbolag. Det är något som blivit allt vanligare och idag är det långt ifrån givet att en artist väljer att signa till en major-etikett. Vad behöver man veta då? Under eventet går vi även igenom problematisering kring Spotify’s ersättningsmodell - samt vikten av att lyfta upp producenter.

Ett aktuellt och nytt ämne för i år är NFT och krypto. Lär dig hur det funkar - samt hur du som artist kan använda det på bästa sätt. Här medverkar gäster som Corite, NFT-konstnären Henric Aryee samt Gunnar Harrius från podden “De kallar oss krypto”.

Din Musikbusiness Event sker lördag den 19 mars i Färgfabriken i Stockholm, klockan 13:00 - 17:00. Eventet är gratis! Du kan läsa mer om DMB här.