Dior x Birkenstock gör dig redo för sommaren

Designern och toffeltillverkaren släpper kollektion ”Dior by Birkenstock”, sätter lyxig spin på flera klassiker

När man tänker på Birkenstock är kanske inte italienska designers som Dior den första tanken som följer, men då borde man tänka om.

Den tyska toffelmakaren har gått igenom något av en pånyttfödelse under de senaste åren, då flera av deras modeller gått in i mode igen. Den slappa sommarstilen med ett par Birkenstocks och en linneskjorta har blivit ett bekvämt och stilrent val i mångas repertoar, till skillnad från när märket hade stämpeln som ”lärartofflan” tidigare under 2000-talet.

Intåget i modevärlden går nu full cirkel genom collaben ”Dior by Birkenstock”, ett intressant namnval då det snarare känns som att det är tofflorna som ”Diorifierats”. Två av de populäraste modellerna, Tokio Mule med stängd tå och Milano-sandalen, har tolkats om med fräscha detaljer och färger. Utöver de förväntade svart, brun och grå inkluderas även mintgröna och citrongula varianter i kollektionen, samt att vissa par (i grå visserligen) donerats med broderade detaljer.

Foto: Dior

Även spännena har fått sig en overhaul och bytts ut till säkerhetsspännen, något Dior lekt med tidigare i kollektioner. Det hela toppas (eller bottnas) av med en sula som kombinerar Birkenstocks klassiska slingriga mönster med Diors ”CD”-print. Tofflorna är gjorda i Tyskland och är avslöjade internationellt på Diors hemsida, men inget datum för release har satts ännu. Priserna varierar mellan 960€ och 1 600€.

Håll utkik på dopest.se för fler nyheter inför sommarens mode!