Se alla bilder på kommande "Dior x Air Jordan 1"

Teasades på Instagram av Travis Scott.

Sedan några veckor tillbaka har det cirkulerat ett rykte om ett kommande samarbete mellan modehuset Dior och sportmärket Nike, i form av ett oerhört limiterade sneakersläpp.I går kväll avslöjades de första bilderna på den kommande modellen. Bilderna dök först upp på hiphopstjärnan Travis Scotts Instagram Story, för att senare under kvällen även publiceras av Diors Kim Jones och Daniel Arsham. 

“DIOR x Air Jordan 1” är gjord i Italien, tillverkad av italiensk läder och släpps i en limiterad upplaga som sägs bestå av endast 1000 exemplar. Skon kommer i en grå/vit färgställning med handmålade kanter. Swoosh-logotypen är i jaquard med det ikoniska Dior Oblique-mönstret. Sneakern pryds av kontrast stygn samt en silverfärgad metall tag. Sulorna är transparenta och täcks på undersidorna av “Air Jordan” Wings-loggan samt DIOR-loggan. “DIOR x Air Jordan 1” förväntas gå för runt $2000 vilket motsvarar cirka 19050kr. Ännu är inget exakt releasedatum satt, men sneakern ryktas släppas i april 2020. 

Nike poängterade i sitt pressmeddelande att det är det första samarbetet, vilket kan betyda att det kan dyka upp fler samarbeten i framtiden.

Spana in bilderna ovan.

https://www.instagram.com/p/B5oMUACJhzi/

https://www.instagram.com/p/B5oOexVg7VN/