Här är de bästa filmserierna att se på Disney+ i advent

Disney+ tipsar om filmserier – med fyra filmer vardera – som passar perfekt att spana in varje adventskväll

Idag är det första advent och julen nalkas. Disney+ har nu samlat ihop ett gäng filmserier som alla innehåller fyra filmer var. Perfekt för att se en film varje söndag i väntan på julens ankomst och se den fjärde på julaftonsmorgon, eller varför inte som ett mysigt avslut på kvällen. Oavsett om du föredrar animerade äventyr, superhjältefilmer eller familjekomedier, har Disney+ något för alla från sin breda arkiv, här är 6 stycken förslag på serier att kicka igång julen med idag:

Natt på Museet

Filmserien handlar om när nattvakten (Ben Stiller) på det naturhistoriska museet upptäcker att utställningarna får liv när alla besökare gått hem. Den första filmen släpptes 2006 och den senaste, Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again, släpptes 2023 och är den första animerade filmen i serien. Filmen är i genren familj och komedi och passar för familjen som vill få sig ett gott skratt.

Thor

När den mäktige krigaren Thor (Chris Hemsworth) väcker liv i ett gammalt krig av misstag förvisas han som straff till jorden för att leva bland människorna. Thor måste då försöka stoppa sin onde bror Loke från att störta Oden och ta makten över Asgård, det kosmiska riket. I dessa framgångsrika filmer från Marvel Cinematic Universe (MCU) får Thor lära sig att vara en sann hjälte och överkomma ansvaret som det innebär.

Avengers

Avengers är en serie superhjältefilmer som fängslat många Marvel-fans. De baseras på Marvel Comics-karaktärer och följer bland andra superhjältarnas Iron Man, Captain America och Black Widow äventyr. Den senaste filmen Avengers: Endgame från 2019 är en av de mest framgångsrika filmerna någonsin och var under en tvåårsperiod mellan 2019-2021 den film med flest intäkter på bio någonsin. En historisk serie helt enkelt.

Toy Story

Den animerade filmserien handlar om pojken Andys leksaker och deras äventyr när de i hemlighet kommer till liv. Den första filmen släpptes redan 1995 och är en storfavorit hos många, både vuxna och barn, såväl som kritiker då den öppnade nya dörrar för datoranimerad film. Woody, Buzz Lightyear och de andra leksakerna har därefter fått totalt fyra äventyr, varav det senaste släpptes 2019.