Foto: ArtbyEsse / Dopest

Dizzy svarar på musikvideo-skjutningen med debut-EP:n ”Dirty South”

Efter uthängningen i Efterlyst släpper rapparen sin debut-EP

För lite mer än en vecka sedan rapporterade flera nyhetsmedier om att en ung kvinna blivit skjuten på Ingarö. Skottlossningen tog plats under en musikvideoinspelning och en svensk rappare pekades ut som misstänkt. Den 20-åriga kvinnan som var regissören träffades i armen och rapparen efterlystes bara 24 timmar efter incidenten. På TV3's Efterlyst gick man ut med att rapparen var den 19-åriga talangen Dizzy och att han söktes av polis.

Dizzy lämnade in sig frivilligt kort därpå, men släpptes dagen efter fri från alla misstankar. Sedan dess har det varit tyst från rapparen och han har inte gjort några uttalanden kring situationen. Nu väljer han att svara med att släppa sin debut-EP Dirty South som består av 5 spår varav hitsingeln "Härifrån" med Einár. Dirty South är även namnet på titelspåret och som enligt uppgifter till Dopest är den låten som man spelade in musikvideon till.

Den unga rapparen från Rågsved fick ögonen på sig när han släppte debutsingeln "T-House" i juli år, tillsammans med Naod blev han en del av det nystartade skivbolaget Top Guyz. Intresset kring Dizzy eskalerade enormt när han följde upp det med "Härifrån" som gästades av Einár, och Dizzy visade att han kunde mäta sig med de största namnen i hiphop Sverige. Något som blir ännu tydligare i de fyra nya spåren i Dirty South. 

 

Foto: Dopest.se/@ArtByEsse

 

EP:n levererar varierade produktioner av b.la. Stress, IAN och Frans. I det hårda titelspåret hör vi Dizzy rappa om livsstilen de lever i och refererar sig och sitt crew

till den 'yngre eliten'.

"Ingen här är aktör/ Enda som går före frihet, heder/ Ger dig ett råd och var tyst i förhör/ Golare pratar nu, golare dör"

Vi ser ett till gästinhopp av Einár i låten "Nasty Thug", en låt som kretsar kring en komplicerad kärleksrelation. Under de 13 minuterna på EP:n Dirty South får vi ta del av Dizzys verklighetsskildring i just Dirty South, som syftar på Rågsved som ligger i södra Stockholm. Det är råa texter som kretsar kring uppväxten, vännerna, livet i Rågsved, hur han påverkats av allt samt jakten efter pengar. "Var uppe sena nätter, för jag inte ville gå falla. Sakerna vi sett lämnade oss så kalla, dom skrattar, nu det är vi som gör lappar. Det är nattsvart, när kungen faller det är schackmatt"

Trots att temat i låtarna är sammanhängande och oftast kretsar kring livsstilen så visar Dizzy en bredare sida av sitt artisteri. Förutom det trap-influerade soundet som blivit synonymt med honom visar han på mångsidighet, framförallt i en låt som "Nattsvart".

Mycket fokus har varit på incidenten kring musikvideon tidigare den här månaden, med Dirty South känns det som att han försöker lägga det bakom sig och istället visa att han bör bli omtalad för sin musik. När 2020 närmar avslutar Dizzy året med att påminna alla att han är en av de mest spännande namnen på den svenska hiphop-scenen.

Lyssna på "Dirty South" nedan!