DJ Akademiks stäms för våldtäkt & förtal

Anklagas tillsammans med två ytterligare män för att ha drogat och förgripit sig på en modell – se Akademiks svar

Den amerikanska medieprofilen DJ Akademiks har genom åren stigit upp till toppen av branschen när det kommer till att rapportera om hiphop. Till en början fokuserade han på situationen i Chicago under mitten av 10-talet med den kontroversiella Youtube-serien ”The War in Chiraq”, men senare byggde han sig en plattform via streaming och sitt X-konto, där han debatterar och erbjuder exklusiva nyheter till sina 1,5 miljoner följare.

I en polisrapport som Complex fått ta del av avslöjas nu att DJ Akademiks har stämts för våldtäkt, ärekränkning & förtal av en kvinna som hävdar att han och två andra män förgrep sig på henne i Akademiks hem i juli 2022.

Modellen Fauziya ”Ziya” Abashe hävdar att hon blev inbjuden till Akademiks hem under sommaren 2022 och välkomnades av två icke namngivna män som hon inte förväntade sig att vara där. De två männen ska sedan ha spetsat hennes drink och fortsatt att servera henne alkohol tills hon inte längre var i kontroll över sin kropp, varav de senare våldtog henne.

Hon uppgav sedan att hon väcktes av att Akademiks ”drog henne i håret, bände upp hennes ben och våldtog henne brutalt”. Abashe hävdar att hon bad Akademiks att sluta och grät under större delen av övergreppet samt förlorade förmågan att röra sig fysiskt. Akademiks ska även ha visat henne videos från en övervakningskamera som filmade det tidigare övergreppet av de två männen.

Hon anklagar även Akademiks för förtal, då han tidigare anklagat henne för att frivilligt ha haft en orgie med hans vänner medans han hävdar att han själv aldrig deltog.

”Jag är övertygad om att rättvisan kommer att segra och att ridån kommer att tas bort så att ingen annan kvinna ska behöva utstå det jag behövde utstå”, säger Abashe till XXL.

DJ Akademiks har nekat till alla anklagelser och kallat stämningen för en utpressning under en av sina streams.