Den då 23-årige Doja Cat slog igenom något oväntat med den virala hiten "MOOO!" under 2018. Inspelad i artistens sovrum på skämt, blev den catchiga låten och den simpla musikvideo framför en green screen succéer över en natt. Doja hade vid den här tidpunkten släppt musik under ett par år utan några större framgångar. Efter "MOOO!" förändrades dock allt och när hon nu släpper sitt fjärde album Scarlet är det som en grammy-vinnande superstjärna.

Förväntningarna på albumet har byggts upp inte minst efter Dojas enorma framgångar med den första låten på albumet, hitsingeln “Paint The Town Red”, som blev den första listtoppande hiphop-låten för 2023. Förra veckan var låten etta på både Billboard Hot 100 Chart och Global 200 Chartsamtidigt som den i skrivande stund är etta på både Billboard Global 200 Chart och Spotify Top 50 - Global. Här i Sverige har ”Paint The Town Red” hittills som högst legat tvåa på Spotify Topp 50 - Sweden. 

I samband med releasen släpps videon till nya låten “Agora Hills” som är inspelad i Pomona och Koreatown i Los Angeles. Doja Cat är känd för att leverera spektakulära videor, varav de skräck-inspirerade videosarna till "Paint The Town Red" & "Demons" redan skapat enormt mycket rubriker sedan de släpptes under sommaren.

Albumets 17 spår har inga features alls, vilket är anmärkningsvärt för en global rapstjärna. Däremot gästas albumet av stjärnproducenter som London On Da Track, Earl on the Beat & föredetta Vine-stjärnan Jay Versace.

Lyssna på Scarlet på Spotify!