Foto: TV4

Dokumentär om Rinkeby United FC har premiär

”Välkommen Hem” skildrar deras väg till att bli en positiv motvikt mot kriminaliteten i förorten, här kan du se den

Rinkeby United FC grundades under 2013 med målet att bli en positiv influens för ungdomar i området. Idag spelar de i divison 3 norra svealand, följt av en snabb klättring i systemet från starten.

Bland lagets stjärnor hittar vi förra AIK och Palermo-stjärnan Stefan Silva, samt flera andra spelare med erfarenhet högre upp i systemen. Lagets snabba resa uppåt och kamp för att vara en positiv motkraft mot kriminaliteten i Rinkeby har fångat blickar landet runt, vilket nu visas upp på nära håll genom en dokumentär-serie på TV4 Play.

"Vi kommer att följa Rinkeby United under hela säsongen 2022 och skildra lagets kamp för att skapa en positiv plattform i Järvaområdet, samtidigt som de kämpar för att klättra i seriesystemet", sa exekutiva producenten Johan Janrell-Aspnäs när serien avslöjades.

Serien, som har 1 säsong med 6 avsnitt, följer lagets 2022-säsong i division 4. Vi får en närmare inblick i lagets kamp mot att hålla ihop truppen och strävan mot uppflyttning till division 3.

Du kan se första avsnittet nu på TV4 Play, om du har TV4 Play Plus kan du se hela säsongen direkt annars släpps avsnitten en gång i veckan.