Dominic Fike släpper ”Sunburn” – Första albumet på tre år

Singer/Songwritern aktuell från serien ”Euphoria” släpper sitt efterlängtade tredje album med kort dokumentär om uppväxten i Florida

Florida-artisten Dominic Fikes debut-EP med Columbia Records Don't Forget About Me, Demos, släpptes 2018 och innehöll bland annat hiten "3 Nights". Han var under tiden kopplad till (inte medlem av) kollektivet/pojkbandet Brockhampton, som under det sena 10-talet var i sin peak. Fike var med i videos och gästade på frontfiguren Kevin Abstracts album ARIZONA BABY, samtidigt som hans egna singlar hade en stadig rotation på spellistor världen över.

Fem år har gått sedan dess och Fike har fyllt tiden med med kvalitet. Han tillbringade de sista månaderna av 2022 med att turnera med sitt senaste album, What Could Possibly Go Wrong, samtidigt som han spelade Elliot i HBO:s stora seriesuccé "Euphoria" och dök upp i kampanjer för varumärken som Calvin Klein.

Nu är 27-åringen tillbaka med sitt tredje album Sunburn, som föregåtts av singlarna "Dancing In The Courthouse", "Ant Pile" och "Mona-Lisa" (som är med på soundtracket till "Spider Man: Across the spider-verse"). Albumet gästas även av en utav Fikes idoler: Det legendariska bandet Weezer på spår 3 "Think Fast".

Utöver en uppvisning av Dominic Fikes talang för finkänslig textförfattning och behagliga melodier får vi även en kort dokumentär vid namn "Florida" i två delar. Där vi får följa Dominic hemma i Florida, när han diskuterar uppväxten i den lilla staden Naples. Spana in den ovan och lyssna in albumet nedan!