Don Toliver släpper 'HARDSTONE PSYCHO' + Deluxe & kortfilm

Albumet har föregåtts av singlar och ett eget event i 'Fortnite' – gästas av Lil Uzi Vert, Yeat, Travis Scott, Future m.fl

Sedan han dök upp från Houstons underground och klev in rampljuset på Travis Scotts album ASTROWORLD har Don Toliver format sig en egen bana som en del av Scotts Cactus Jack-label. Debutalbumet Heaven or Hell släpptes 2020 och fokuserade på att hitta vägen fram genom experimentation, något han uttryckte i en intervju med DOPEST.

”Egentligen är ’Heaven or Hell’ bara ett annorlunda sätt att uttrycka rap på. Det är mycket upp- och nedgångar på det här albumet. Inte nödvändigtvis bra och dåligt, utan olika typer av outtakes”, sa Don Toliver till DOPEST.

Nu har vi fått hans fjärde album HARDSTONE PSYCHO och efter vidare utforskande av emo-rap på Life of a Don (2021) samt Love Sick (2023) har Toliver hittat till något väldigt unikt. Albumet är inspirerat av rock och biker-kulturen, matchat med en ny image och semi-riktig motorcykeklubb. Inför albumet kunde fans ta del av en spelupplevelse i Fortnite och nu fortsätts resan in i albumets egna värld med en kortfilm.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DON TOLIVER (@dontoliver)

En kortfilm som väver samman albumets musik med den biker-inspirerade looken har släppts exklusivt via Tolivers hemsida (med en sneakpeek på Instagram), där man även kan köp en deluxe-version av albumet som innehåller fyra nya spår: “ROCKSTAR GIRL”,”LOVE IS A DRUG,” “DONNIE DARKO” med Lil Uzi Vert och “GEEKED UP” med Yeat.

Du kan köpa deluxe-versionen av albumet för cirka 52kr ($5) samt hela kortfilmen på Don Tolivers officiella hemsida.

Lyssna på HARDSTONE PSYCHO (Standard Edition) på Spotify!