Don V tar en ny riktning med senaste singeln “Energi”

Uppbackad av ingen mindre än Grammis-vinnaren Simon Superti

Malmö-baserade Karl Håkansson, alias Don V, är främst känd för sin YouTube-kanal men har på senare år valt att satsa på musikkarriären. Under fjolåret debuterade 18-åringen med singeln ”Flyga” som snabbt trendade till en förstaplats på YouTube. 2019 inleddes med det hyllade debutalbumet LIFESTYLE. Ett av plattans populäraste spår, “Malmö t London”, har genererat över 1,5 miljoner spelningar på Spotify. Don V kombinerar rapp och dancehall-influerade melodier med ungdomliga låttexter. Efter albumsuccén gick Don V från independent artist till ett samarbete med Genius Music Group (GMG), hem åt artister som Dani M och Simon Superti.

Nu följer Don V upp debutalbumet med singeln ”Energi” vilket blir det första steget mot en ny riktning i karriären. Den här gången är han uppbackad av ingen mindre än Grammis-vinnaren Simon Superti som står för produktionen. “Energi” erbjuder ett långsammare tempo än lyssnarna tidigare fått höra, och Don V visar en intim och personlig sida av sig själv. Han förenar singelns sensuella takter med en kärleksförklarande låttext vilket inger en känsla av mognad och utveckling.

18-åringen har sedan tidigare en stor fanbase, som stadigt växt till över 100 000 prenumeranter på YouTube. Dessutom är Don V aktuell med en huvudroll i den kommande SVT-serien ”Festen”.

Med singeln “Energi” samt ett nytt team bakom sig, öppnas ett nytt kapitel för Don V och hans musikkarriär. Singeln finns att lyssna på nedan.