DOPEST Picks: sommarens fetaste slides 2022

Vi listar våra absoluta favoriter

När hypen för sneakers gått ned något - är det istället tofflor som gäller. Sommarens mest självklara, och bekväma, skor är just slides i alla dess former. Oavsett om det gäller tofflor, sandaler eller slides har de nog aldrig varit så populärt att bära som nu. Skorna är inte längre bara för lärare och pappor, utan har blivit en ordentlig favorit bland de flesta. Därför gör vi precis som förra året - vi listar några av våra favoriter här nedan!

adidas YEEZY Slides

Foto: adidas

Den var på vår lista förra året, men förtjänar att nämnas igen. adidas tidlösa YEEZY Slide har nog varit den absolut populäraste sliden de senaste åren. Kanye West har hittills släppts dessa i flera nyanser. Nu senast i färgen “Onyx” via adidas egen app adidas Confirmed. Tips är att gå upp minst en storlek på dessa för perfekt fit. De kan dock verka nästan omöjliga att få tag på via raffles. Den som inte haft turen med sig, och verkligen vill klicka hem ett par, får vända sig till andrahandsåterförsäljare. Tips är att kika igenom svenska Facebook grupper för köp och sälj inom Streetwear och YEEZY.

Var: ettresex, GOAT, Stockx, Farfetch

Pris: 629 kr (retail)

Balenciaga x Crocs Pool Slide

Foto: Balenciaga

Om vi för några år sedan hade föreslagit att budget-tofflan Crocs skulle bli en av de hetaste skorna inom både high-end och streetwear, hade nog många skakat på huvet. Crocs, eller “foppatofflor”, har de senaste åren överraskat oss alla med flera häftiga samarbeten. Det senaste är ett par Balenciaga x Crocs Pool Slides, som mer liknar ett par höga platåsandalar med open toe än något annat - men behåller Crocs karaktäristiska hål runt tårna. Varför inte investera $565 USD i ett par och sen dekorera dem med klassiska jibbitz precis som när man var liten? 

Var: Balenciaga

Pris: $565 USD

Dopest Slides

Foto: Dopest

Sommarens kanske mest självklara favorit (och ja vi kanske är lite partiska ...) är DOPEST egna slides. De lanserades redan sommaren 2020, men passa på att köpa ett par även inför årets säsong. Eleganta och tidlösa. Support your locals!

Var: Dopest.se

Pris: 249 kr

Stone Island Shadow Project

Foto: Stone Island

Italienska Stone Island har ett rykte om sig att leverera slitstarka, innovativa och högteknologiska produkter av hög kvalité – därav det höga priset. Är du sugen på ett par minimalistiska sandaler som inte skriker “Stone Island” med den typiska badgen, kan du investera i ett par svarta slides från Stone Island Shadow Project. Stilrent och passar till alla outfits!

Var: End. Clothing

Pris: 4225 kr

Drake's OVO x Suicoke “PEPPER Low”

Foto: OVO / Suicoke

Drakes’s OVO gick i december förra året ihop med japanska Suicoke för en omarbetad version av den sistnämndas Zavo Sandals. För ett par veckor sedan var det dags igen med två versioner av PEPPER Low och BOWER Boot-modellerna. Den förstnämnda gick i färgerna "Night Black" och "Safety Orange", och bör absolut räknas in i kategorin slides. Är du mer sugen på enklare vardags-slide har Suicoke många fler modeller i lager!

Var: Suicoke, OVO

Pris: $235 USD

Foto: Eytys

Eytys Capri Sandals

Ännu en klassiker från förra året - som letar sig tillbaka in på vår lista även i år! Svenska Eytys klassiska "Capri Sandals" är en återkommande favorit hos många. Sandalerna finns att köpa i både vitt och svart, och består av en rundad “Sonic”-sula, syntetiskt läder och mocka med en ovandel i ecru bomull. Storlekarna brukar ta slut framåt sommaren, så passa på att klicka hem ett par redan nu. 

Var: Eytys

Pris: 1600:-

adidas YEEZY Foam RNNR

Ytterligare en favorit från adidas är YEEZY Foam RNNRS. Med en något mer futuristisk vibe än den tidigare nämnda sliden, är även dessa ett sjukt bekvämt val i sommar. Matcha de snyggt med baggy jeans och framförallt matta, jordnära toner. Tidigare har vi fått se bilder på en kommande “Navy” och en ny skelettliknande version som säkerligen lär släppas lagom till sommaren. 

Var: GOAT, Stockx, Farfetch

Pris: Runt 850 kr (retail)

Dior “Alpha Sandal”

Foto: Dior

För den som är ute efter ett riktigt par lyxiga slides rekommenderar vi Dior’s modell “Alpha Sandal”. De består av modehusets klassiska beige och svarta oblique jacquard motiv, svarta nylonband och den ikoniska "Dior”-logotypen på sidan. 

Var: Dior

Pris: Cirka 6.800 kr 

Stüssy x Nike ”Benassi Slides”

Foto: Nike

Nike och Stüssy släppte för en tid sen ‘Benassi Slides’ i tre olika färgställningar. De enkla och snygga tofflorna finns i färgerna “Sail,” “Black” och “Pine Green”, och har en tydlig Stüssy-branding på ovansidan. Matchas snyggt med linnebyxor, gråa mjukis eller ett par shorts. 

Var: Stüssy

Pris: 379 kr 

Axel Arigato “Pool Slides”

Foto: Axel Arigato

Är du ute efter ett par enkla och stilrena slides, är svenska Axel Arigato's “Pool Slides” ett bra alternativ. De kommer i enfärgad design och en fotbädd av återvunnet gummi, med varumärkets branding på remmen.

Var: Axel Arigato

Pris: 1000 kr