Dr. Martens introducerar Wintergrip i deras AW18 kollektion

En ny sula designad för ett Skandinaviskt vinterklimat.

Dr. Martens har för första gången tagit fram en sula designad för ett Skandinaviskt vinterklimat. Inför vintern lanserar man sin nya produktlinje "Wintergrip" består av tre uppdaterade silhuetter med en ny sula som är speciellt framtagna för att passa ett kallaer klimat. Det är den klassiska kängan 1460, 2976 Chelsea Boot och låga 8053 som utrustats med nya och innovativa hybridsulan och materialmix som tål tuffare väder.

Ovandelen i Wintergrip-serien är konstruerad av kvalitén Snowplow, ett vattentätt läder som är idealiskt att använda i snöväder. Lädret har ett ytskick som inte får vita slitningar av salt och grus, är enkelt att rengöra och inte fläckas av vattenexponering. Skorna är fleecefodrade för herr respektive utrustade med fuskpäls i dammodellerna för att hålla fötterna varma och behagliga. Den högpresterande Wintergrip-sulan med räfflad konstruktion ger ett stabilt halkmotstånd på is- och snöunderlag.

Dr. Martens Wintergrip-kollektion kommer att finnas tillgänglig hos utvalda butiker och Dr. Martens från och med Oktober.