• JADON Zip och Harness. Foto: Dr.Martens
  • JADON Harness. Foto: Dr.Martens
  • JADON Harness. Foto: Dr.Martens
  • JADON Max. Foto: Dr.Martens

Dr.Martens ”Jadon”-känga fyller 10 år

Firar den normbrytande favoriten med nya moderna varianter, tar inspiration från punk och andra subkulturer

Dr. Martens moderna klassiker Jadon-kängan fyller 10 år och det ska firas genom ett retroperspektiv på det senaste decenniet där över en halv miljon par sålts. Den populära kängan som lanserades 2013, var en hyllning till alternativa subkulturer: till de som använder stil och kläder som en plattform för rebelliskt självuttryck. Nu firar man genom att släppa ett gäng nya varianter med nya utilitaristiska Jadon Harness i spetsen.

Den senaste veganska versionen av Jadon-stövel är en hyllning till den motkulturella, rebelliska andan. En psykedelisk design inspirerad av det hedonistiska tidiga 70-talet. Stöveln är byggd av kraftig canvas och prydd med ett tryck designat av Camden Retro Ray. Utrustad med den ikoniska gula ramsömmar och Dr. Martens distinkta gräddvita hälögla, som markerar att det är en veganvänlig känga. Släppet innehåller även en 1461 sko och Clarissa sandal.

En annan stand-out är Jadon Harness som är tillverkad av svart Parisläder med en korsning av remmar med seleband, svarta spännen och en toppring på överdelen. Den nya modellen finns tillgänglig i butik nu i vår och består av en 1461 3-ögad sko, en 2976 Chelsea boot och en 1914 14-ögad boot.

Den klassiska Jadon-kängan samt vårens nyheter för SS23 finns tillgängligt via Dr.Martens hemsida eller i någon av butikerna i Norden. Du kan kika in några bilder från kollektionen i galleriet ovan!