• Dr. Martens
  • Dr. Martens
  • Dr. Martens

Dr. Martens x WTAPS släpps i helgen

Varumärkena gör sin tolkning på den klassiska kängan “1460 Remastered”

För att fira 60-årsjubileet av Dr. Martens klassiska boots “1460 Remastered” går skotillverkaren nu ihop med WTAPS för en ny tolkning av kängan. Skon har en militärinspirerad estetik och förenas över båda varumärkenas rebelliska och utilitaristiska arv. För deras gemensamma samarbete går Dr. Martens och WTAPS all in och skruvar upp volymen till max. Tillsammans har de tagit fram en funktionell, rebellisk och ögonfångande tolkning av “1460 Remastered”. 

Kängan är framtagen för att vara din perfekta vardagssko, men med det där lilla extra. Skon kommer med Dr. Martens klassiska stålhätta - men pryds också av WTAPS praktiska spännen istället för skosnören. Kängan är tillverkad i mjukt läder och kommer i en svart färg. Tåhättan i silverfärgad stål har WT-branding. 

“1460 Remastered” kommer med praktiska funktioner som: spännen, nylonband och elastiska remmar för enkel av- och påtagning. På sidan av kängan syns koordinaterna för Dr. Martens Tokyo-baserade butik. Avslutningsvis syns svarta stygn och den klassiska svart/gula hälflärpen.

Dr. Martens x WTAPS “1460 Remastered” släpps på lördag den 28 november via Dr. Martens hemsida.