Hör Drake rappa över "BBL Drizzy" på Sexyy Reds album

Metro Boomins dissbeat har gått viral på sociala medier – nu hoppar Drizzy själv på trenden via låten "U My Everything"

När Drake sa ”Metro shut yo ho ass up and make som drums” på sin första disslåt ”Push Ups” var det många som undrade hur producenten faktiskt skulle svara. Några veckor senare och i samband med Kendrick Lamars förödande diss ”Meet the Grahams” släpptes beatet ”BBL Drizzy” och succén lät inte vänta på sig.

Metro utmanade fans och andra rappare att använde beatet för att göra egna disslåtar till Drake och inom kort flödade bidragen in till hans X-konto. Beatet, som samplar en AI-låt, anspelar på Rick Ross tidigare anklagelser om att Drake skulle ha genomgått skönhetsoperationer.

Drake själv har varit relativt tyst sedan Metro (och framför allt Kendricks) svar, men nu hoppar han på beatet själv via Sexyy Reds senaste album In Sexyy We Trust och spåret ”U My Everything”. Här vävs Metros beat in i det snabba beatet av Tay Keith. Drake rappar främst mer typiska kärleksbars, men halvvägs igenom sin vers refererar han direkt till titeln.

”BBL Drizzy, they want a new body, they ask me for it
The last one, Jung, he did it for free ’cause I sent over so many past ones for him”

En ironi att påpeka är den att Metro Boomin och Sexyy Red båda är från staden St Louis, som har ett distinkt sound på sina beats inspirerade av äldre sydstatsrap från Houston. Om Sexyy i och med detta väljer sida i beefen är dock oklart.

Lyssna på ”U My Everything” på Spotify!