Disslåtar med Kendrick Lamar & Drake bekräftas vara AI

Mitt i stormen av officiellt släppta & ofrivilligt läckta låtar har även misstänksamma spår dykt upp – nu klargör artisterna själva

Stormen kring rapeliten fortsätter och den blir bara mer intensiv för varje dag som går. Vad som började med en krigsförklaring av Kendrick Lamar på Future & Metro Boomins album WE DON’T TRUST YOU har eskalerat till en fullskalig beef mellan trion, Drake, J. Cole, Rick Ross och många fler.

Mellan officiella releaser som Kendricks ”Like That” och läckta spår som Drakes ”Push Ups (Drop and Give Me Fifty)” kan det vara svårt att avgöra vad som är äkta eller fake. Bland annat har en påstådd disslåt från Drake cirkulerat vid namn ”Hi Whitney” som riktar sig mot Kendrick Lamars fru. Nu har Drizzy själv gått ut och dementerat ryktena via DJ Akademiks.

Enligt Akademiks så har han pratat med Drake som i sin tur bekräftat att låten är fake och helt skapad med hjälp av AI. Detsamma gäller en obetitlad disslåt från Kendrick som också cirkulerat. Det spårets äkthet har skjutits ner av Daylyt, en man med nära kopplingar till Kendrick.

Inte hängt med i svängarna? Spana in vår guide till beefen här:

Drake vs. Alla – Vad har hänt i beefen?