Drake överraskar med dansalbumet ’Honestly, Nevermind’

Avslöjar att en ny ’Scary Hours’ EP kommer i höst

Den senaste veckan har det cirkulerat rykten online kring Champagne Papi. Enligt dessa spekulationer skulle Drake göra sig redo att släppa ett projekt - som beskrevs som ett "summer mixtape". I natt bekräftade han själv ryktena när han delade en bild på ett albumomslag på sin IG. Där avslöjade han att hans sjunde studioalbum Honestly, Nevermind skulle släppas natten till fredag (alltså idag).

Honestly, Nevermind släpps som en riktig summer surprise för fansen. Så det blir utan tvekan en Drake-sommar i år, och om det är något han är bra på så är det att skapa tunes för de varmare årstiderna. More Life 2017 var ett riktigt sådant projekt som många kopplar till sommaren - vi får se om nya Honestly, Nevermind håller samma nivå.

Det nya albumet kommer som en uppföljare till Drake's senaste skiva Certified Lover Boy från förra året som nominerades till Best Rap Album på Grammy Awards 2022 - samt vann Top Rap Album på Billboard Music Awards 2022. På nya skivan får 14 tracks, och nästan enbart Drake i högtalarna. Enda undantaget är sista låten "Jimmy Cook's" som gästas av 21 Savage, och också är den låte som står ut mest på skivan med ett lite hårdare sound. Vi får dessutom en musikvideo till skivans andra track "Falling Back" där vi ser Drake gifta sig med ett stort antal kvinnor (ännu fler än de gravida kvinnorna på omslaget till CLB ... ). Dessutom gör han en hyllning till Young Thug, Gunna och YSL som just nu sitter i fängelse i väntan på rättegång. Se videon högst upp!

Drake berättar att Honestly, Nevermind är dedikerat till den bortgångne vännen och designern Virgil Abloh. Detta delar han i ett uttalande på sociala medier:

Även om Honestly, Nevermind inte var ett "summer mixtape", vilket många hade förutspått, så känns det faktiskt som en lång mix. Det är också ett tydligt dansalbum för för klubben i sommar. På albumet har Drake jobbat mycket med producenter som Black Coffee och Noah "40" Shebib - vilket återspeglar sig i det sound som är varmt och dansant, men ändå nära känslorna i sann OVO-anda. Även den belgiska elektro-producenten Alex Lustig som jobbat med bland andra Justin Bieber och PARTYNEXTDOOR. Dessutom hörs de svenska producenterna Klahr och R. Zastenker på spåren "Calling My Name" och "Massive".

Igår kväll hade Champagnepapi dessutom premiär för ett nytt avsnitt av hans radioshow Sound 42. Och Drake avslöjar att han har mycket mer på agendan framöver. Bland annat släpper han en ny Scary Hours EP i höst, samt en poesibok.

Lyssna på Honestly, Nevermind med Drake nedan och se vad ni tycker!