Drake lika med Michael Jackson för Billboard-rekord

Men inte enligt Drizzy själv

For All The Dogs har inte ens två veckor på marknaden men Drakes senaste album har redan satt rekord och lanserat musikkarriären för hans son Adonis, vars debutsingel ”My Man Freestyle” släpptes under helgen.

Av albumets 23 låtar har dock få uppmärksammats så mycket som spår 6, ”First Person Shooter” gästad av J.Cole. Låten är superstjärnornas blott tredje samarbete efter äldre låtarna ”Jodeci Freestyle” från 2013 och ”In The Morning” från 2010, samt den näst mest streamade låten hittills från FATD efter ”IDGAF” med Yeat (bortsett från tidigare släppta ”Slime You Out” med SZA).

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av champagnepapi (@champagnepapi)

Nu är den även historisk som den låt som tar upp Drake till samma nivå som Michael Jackson när det gäller listettor på Billboard 200. Den trettonde för Drake vilket placerar honom på en delad fjärdeplats med MJ, strax efter Rihanna med 14, Mariah Carey med 19 och Beatles med 20.

Drake har firat rekordet med en rad inlägg på Instagram, bland annat en photoshopad bild på MJ med en OVO-hoodie samt en story av honom själv bärandes en glittrig handske. Låten är även J.Coles första Billboard-etta någonsin, vilket dock varken han eller Drake har uppmärksammat i skrivande stund.

På en annan Instagram-story passade Drake även på att nämna att ”SICKO MODE” med Travis Scott tekniskt sett är hans fjortonde etta, men att Billboard inte räknade in hans feature då den inte tog upp tillräckligt stor del av låten. Billboard själva har hittills inte kommenterat Drizzys rekord (eller hans småbittra story). For All The Dogs var överlag en av årets största releaser, men rekordet för störst debutdag på Spotify satte däremot Bad Bunny veckan därpå.

Lyssna på For All The Dogs på Spotify!