Drakes tatueringsmiss: tatuerar "MISKEEN" i ansiktet

Läs här om ordets innebörd – Kan ha olika betydelser

Under helgen dök bilder upp på fotografen Brent Kores Instagram-story där Drake syns med en ny tatuering över sitt högra ögonbryn. Fler foton från en basketmatch som dykt upp på sociala medier visar också samma motiv, vilket är frasen ”MISKEEN” skrivet i stora bokstäver.

Det råder olika meningar kring vad ordet betyder, då det varierar beroende på kontext. ”Miskeen” kan direkt översättas till ”stackare”, ”patetisk” eller någon det allmänt är synd om på arabiska, men även till ”godhjärtad” eller ”oskyldig” i vissa kretsar. Enligt lokalbefolkningen i Drakes hemstad Toronto har ordet dock även fått liv som slang.

Enligt Toronto-forum på bland annat Reddit kan ”miskeen” tolkas som att man menar att någon är ”harmlös”, men det verkar råda delade åsikter kring om frasen är respektlös eller om den bara misstolkats. Enligt vissa användare ska ordet användas i Torontos gängkretsar för att beskriva någon som är ”civil” eller helt enkelt inte involverad i en kriminell livsstil, vilket i sin tur använts för att stämpla andra som ”fake”. Bland annat har rapparna Pressa & Houdini använt ordet i låtar som ”Up & Down”.

”The opps, they gon’ bleed and just bleed
Headshot on the scene
Yeah, he miskeen
Yeah, my waryas on debris”

Ordet har även använts i Sverige som slang med liknande betydelse. Drake har inte lagt ut någon egen bild på tatueringen eller kommenterat dess betydelse ännu, men nyheten har spridits snabbt över sociala medier och ifrågasatts av flera användare. Drake har sedan tidigare tatuerat in initialerna ”S.G” efter sin mamma Sandra Gale under sitt ena öga och sedan i höstas har han även sin sons namn ”Adonis” tatuerat över nacken.

Vad tror ni Drake trodde ordet betydde?