Foto: @champagnepapi

Drake delar brev från svenska polisen

Läs hela brevet här

Under natten till fredagen rapporterade Dopest att det ryktades att Drake omhändertagits av svensk polis under sin egna privatfest på nattklubben Berns i Stockholm. Rapparen befann sig på besök i Sverige den här veckan och landade på Arlanda med sitt lyxplan Air Drake på onsdagen. Det ryktades till en början att Drake och hans team gripits på platsen på grund av "cannabisrelaterade narkotikabrott". Detta startade snabbt trenden #freedrake på Twitter. Såväl Drake’s team som svensk polis har dock dementerat uppgifterna om att rapparen skulle vara gripen. 

Men vad hände egentligen under kvällen på Berns? Det har vi ännu inget exakt svar på. Enligt källor till Dopest ska Drake inte ha gripits - utan tillfälligt omhändertagits av polis, men släppts kort därpå. Detta är dock inte uppgifter som bekräftats. Svensk polis har tidigare gått ut med att de varken kan bekräfta eller dementera att rapparen omhändertagits någon gång under kvällen. Dagen efter händelsen delade Champagne Papi dock en bild på sin story tillsammans med svenska tvillingsystrarna Lejonhjärta och texten “3 the guys out the you knowwww” - där han tycktes svara på ryktena. Nu lägger världsstjärnan själv upp ett brev från svenska Polisen i en slide på sin Instagram. Det är dock inte bekräftat huruvida brevet rör Drake själv eller någon annan i hans närhet. 

“Information till personer som omhändertagits av polis och misstänks för brott" lyder rubriken på  informationsbrevet. I brevet listas rapparens rättigheter. Bland annat står den;

"Om du inte är svensk medborgare har du rätt att kräva att ditt eget lands representant eller motsvarande underrättas om ditt häktning och att meddelanden från dig vidarebefordras dit."

Vidare går brevet igenom vad som kommer hända härnäst. Du kan läsa igenom hela brevet nedan: 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

Drake har lämnat Sverige och sågs senast på Ibiza i Spanien. Oavsett om det delade brevet rör världsstjärnan eller ej är det tydligt att han är på fri fot. Stockholmspolisen har ännu inte bekräftat om brevet rör rapparen. Om det väntar en rättegång återstår att se. Inte heller Drake's team har gått ut med några fler detaljer kring händelsen. Håll koll på Dopest.se för mer info. 

DOPEST EXCLUSIVE: Drake omhändertagen av polis på Berns i Stockholm