Drake teasar ny musik med SZA & Yeat

'FOR ALL THE DOGS' närmar sig med stormsteg, genom två posts på Instagram får vi nu exklusiva smakprov på albumet

Drizzy Drake laddar upp för sitt album FOR ALL THE DOGS, som släpps nästa fredag den 22:e september, genom att bjuda oss på ny musik. På sin Instagram släpptes nämligen en preview av hans kommande album-spår med Yeat, vilken han använde i kampanjen för den kommande Nike NOCTA Glide-sneakern. I videons caption står det ”Music by Twizz and The Boy”, nickningar till Yeats catchfrase ”Twizzy” och ett av Drakes smeknamn. Yeat kommenterade även inlägget och skrev: ”This 1 for tha dawgz”. Låten verkar inspirerad av DnB och den Y2K-stil som svept över kulturen det senaste året, driven av ett klassiskt breakbeat.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av champagnepapi (@champagnepapi)

Han använde även Instagram för att dela vad som verkar vara omslaget till ett annat samarbete med ingen mindre än SZA. Han la upp ett klassiskt foto av Halle Berry som blir dränkt i slime på Nickelodeon Kids Choice Awards, med ett litet ”Parental Advisory”-klistermärke i det nedre högra hörnet som indikerar att det är en singel. Han taggade även SZA i bilden, vilket känns som allt för många tecken för att vara en tillfällighet.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av SZA (@sza)

SZA själv la senare även upp samma bild på sin Instagram. Samarbetet kan bli deras första någonsin, vilket även gäller för Drake & Yeat. Drake har dock tidigare erkänt att han dateade SZA 2008, vilket han sa i en rad på låten ”Mr. Right Now” med Metro Boomin & 21 Savage. SZA själv svarade på Twitter (X), där hon rättade honom med att året faktiskt var 2009.

Det är inte heller deras enda musikaliska flirt. År 2016 släppte Drake låten ”Controlla”, året därpå lånade SZA en textrad ur låten på sin låt ”Normal Girl”. På sin vers i låten ”TELEKINESES” från Travis Scotts UTOPIA så interpolerar även SZA melodin från Drakes break up anthem ”Marvin’s Room”.

FOR ALL THE DOGS är planerad att släppas fredagen den 22:e september.