Dree Low döms till 1 års fängelse för rån

Idag kom den fällande domen från Solna tingsrätt

Artikeln uppdateras kontinuerligt 

Idag kom den fällande domen mot rapparen Dree Low. Enligt domen från Solna tingsrätt döms han till 1 års fängelse för ett rån mot en närbutik i Akalla i augusti tidigare i år.

Enligt åtalet ska Dree Low och tre andra personer ha stulit varor till ett värde av cirka 5000 kr från butiken. De ska även ha hotat butikspersonalen. Dree Low har hela tiden nekat till brott och personalen drog tillbaka sina berättelser efter förhören.

De bevis som tingsrätten grundar domen på är bland annat förhör, men även övervakningsfilmer från butiken.

”Övervakningsfilmen visar tydligt hur männen med ett hotfullt agerande stjäl varor (snus, dricka, godis). Det finns övrig bevisning som stödjer att det var ett rån, bland annat en koppling mellan två av rånarna och ett kriminellt nätverk. Tingsrätten accepterar inte invändningen om att det var ett kreditköp,” säger chefsrådmannen Patrik Alm, rättens ordförande enligt ett pressmeddelande från Solna Tingsrätt.

Dree Low döms alltså till 1 års fängelse. Två yngre män döms till tre månaders fängelse och skyddstillsyn, respektive skyddstillsyn och kontraktsvård. En 16-årig pojke frias i brist på tillräckligt med bevis att han ska ha befunnit sig på platsen. Tre 18-åriga personer som tidigare åtalats för häleri (alltså bedriva handel med stöldgods) frikänns också.

Dree Low har överklagat domen och nekar fortfarande till brott.

Foto: Solna tingsrätt / Pressmeddelande