Rykte: 'Dune 3' kan ha fått releasedatum

"Part Three" har tidigare bekräftats av regissören Denis Villeneuve – nu kan filmbolagen Warner och Legendary ha avslöjat releasen

Tidigare under 2024 bekräftades det att den tredje filmen i Dune-trilogin var i produktion, vilket inte direkt kom sen stor överraskning med tanke på den enorma succé de tidigare filmerna varit.

Deadline var först med att rapportera att Warner Bros och Legendary Films planerat en onämnd film från regissören Denis Villeneuve att ha premiär under julen 2026, vilket med stor sannolikhet kan komma att bli Dune 3, aka Dune: Part Three. Det är som sagt redan tidigare bekräftat att Villeneuve jobbar på filmen, men det är inte bekräftat att det är just den som planeras till 2026.

Regissören har bland annat skrivit på att göra en film om kärnvapenkrig, som även skulle kunna vara den som Warner & Legendary refererar till. De beskriver dock filmen som en ”event-film” vilket hintar om att det är en stor release med mer än bara bio i åtanke. Om det, likt de tidigare två filmerna, gäller Dune återstår att se.