'Dune: Part Two' - Se trailern här

Timothée Chalamet och Zendaya tillbaka med nya och gamla vänner och fiender

Efter 2021 års succé fortsätter nu rymdeposet Dune med uppföljaren som kommer täcka den klassiska sci-fi-bokens andra halva. Timothée Chalamet återvänder som en radikalt förändrad Paul Atreides, som nu lever med ökenplaneten Arrakis rebelliska ursprungsbefolkning, Fremenfolket. Mellan filmerna har han lärt känna Chani, Zendayas karaktär, som kommer ha betydligt mer att säga till om än i del ett, där hon knappt var med i 7 av filmens 155 minuter.

Regissören Denis Villeneuve har förklarat den första filmens relativt långsamma tempo som en konsekvens av att behöva bygga ut världen. Enligt Toronto Sun ska han vid ett tillfälle ha refererat till Dune: Part One som förrätten till den kommande filmen.

I trailern får vi vår första glimt av Florence Pugh i rollen som prinsessan Irulan, dotter till universums kejsare, som själv spelas av Christopher Walken. I några korta sekunder skymtar man även Elvisstjärnskottet Austin Butlers version av den sadistiske Feyd-Rautha Harkonnen, brorson till Stellan Skarsgårds Baron Harkonnen, och svuren fiende till Paul Atreides. Vem som i slutändan får kontrollen över Arrakis sanddynor blir avgjort den 3 november i år.

Se trailern till Dune: Part Two nedan!