EA FC24 är här – Så kan du spela

Nästa kapitel i EA Sports legendariska fotbollsspel bjuder in hela världen till klubben, se den nya trailern här

Efter att ha varit tillgängligt en vecka i förväg via förbeställningsversionen "Ultimate Edition" är nu EA SPORTS FC 24 lanserat för hela världen. EA FC24 når spelare på alla fronter genom konsol-, mobil-, online- och esportprodukter. Spelet är det första kapitlet i nästa generation av den 30-åriga historia EA Sports har av att definiera interaktiv fotboll, med fokus mot en framtid  som bygger på inkludering, innovation och äkthet.

"Tillsammans med 19 000 idrottare, över 700 lag och 30+ ligor sparkar vi igång detta nya kapitel med FC 24 genom att erbjuda oöverträffade nivåer av autenticitet och innovation till fotbollsfans överallt", säger David Jackson, VP of Brand, EA SPORTS FC.

Här är några av nyheterna för året du kanske har missat:

En treenighet av teknologier

EA FC24 drivs av ee treenighet av teknologier som arbetar tillsammans för att skapa en autentisk, verklighetstrogen fotbollsupplevelse. HyperMotionV är det största steget framåt i realism hittills och översätter den verkliga fotbollens smidighet med hjälp av volymdata från mer än 180 matcher på elitnivå. PlayStyles, som optimerats med hjälp av verklig data från verkligheten, gör spelarnas rörelser speciella. En förbättrad Frostbite-spelmotor ökar även detaljrikedomen så att varje ögonblick i spelet ser ut och känns mer som fotboll på riktigt.

Ultimate Team

Damfotbollen har anlänt till Ultimate Team,  det största tillskottet av spelare till spelarbanken någonsin med fem nya ligor samt klubbar och spelare i UEFA Women's Champions League, vilket ger helt nya möjligheter att bygga trupper. Det finns också nya ICONs, Heroes baserade på ikoniska ögonblick i Champions League-historien och mycket mer.

För första gången någonsin kan även spelare i din klubb förbättras med tiden via Ultimate Team Evolutions. Du kan välja spelare som passar in på vissa kriterierna och sedan slutföra en uppsättning med mål för att förbättra deras individuella stats, spelstilar och övergripande rating. Aldrig mer behöver du ge upp på en spelare för att den inte har nått sin potential i verkligheten, nu kan du uppfylla drömmarna själv.

Karriärläget

Managerkarriär och Spelarkarriär existerar som separata upplevelser och har i år fått rejäla lyfta. Från att definiera filosofin för din klubb som manager till att välja exakt hur du spelar på planen som spelare, personlighet är nyckelordet.

Fira dina prestationer i Spelarkarriär med tillägget av den prestigefyllda Ballon d'Or, vilket ger en ny eftertraktad trofé för att sträva efter en spelares bästa. Manager Career introducerar ett Total Management System som sammanför två nya element: Tactical Vision & Coaches, för att låta dig vara delaktig i alla viktiga klubbbeslut och anställa personal som hjälper dig på vägen

Mer att upptäcka på planen

Nytt för i år är att EA SPORTS FC 24 utökar möjligheten till plattformsspel i alla onlinelägen för flera spelare, inklusive Clubs, Co-Op Season, VOLTA FOOTBALL och Ultimate Team Co-Op. Cross-play kommer att vara tillgängligt i alla Clubs-matchtyper, inklusive League, Playoff, Friendly och Drop-In. Det innebär att du kan samla kompisarna oavsett om ni har Xbox eller Playstation.