Se första trailern till 'EA SPORTS F1 24'

Ger även spelare av det tidigare F1 23 möjligheten att börja den nya säsongen tidigt med uppdatering inför den nya releasen

Formula 1 är en av världens största sporter och den odiskutabla ettan när det kommer till motorsport. Netflix-serien Drive to Survive har tagit populariteten till ännu högre höjder och det har även ökat intresset för tv-spel. Codemasters har utvecklat officiella F1-spel i över två decennier och sedan 2021 samarbetar de med EA SPORTS som utgivare för spelen.

Nu presenteras nästa generation då EA SPORTS F1 24 kommer till PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One & PC (via EA App, Epic Games Store & Steam). Spelet släpps den den 31:e maj till alla plattformar, men det finns även en lösning för de som vill synka med F1-säsongen som drar igång nu i helgen mellan torsdag till söndag 29:e februari till den 3:e mars.

EA har nämligen meddelat att F1 23-spelare kan hoppa in i Time Trial-utmaningar med utvalda helt nya 2024-teambilar före helgens Bahrain Grand Prix, ridåöppningen för F1-säsongen 2024, genom att förbeställa det kommande F1 24-spelet. Spelare som förbeställer kommer alltså kunna uppdatera den nuvarande installationen av spelserien för att synka med säsongens start, samt få en hel del andra bonusar när spelet släpps den 31:e maj.

Läs mer om spelet här och spana in den första officiella trailern på Youtube ovan!