Nu finns gameplay till EA SPORTS FC 24

Efter en teaser under början av veckan kommer nu den officiella avtäckningen, se trailer, gameplay & de största nyheterna här

UPPDATERING 19/7

EA Sports har nu delat med sig av en sju minuter lång djupdykning i spelets tre största nyheter: HyperMotionV, Opta-playstyles och den förbättrade Frostbite-spelmotorn. Spana in ”Official Gameplay Deep Dive” ovan!

Originalartikel publicerad 13/7

Det börjar närma sig. EA SPORTS FC 24, det första spelet sedan det historiska uppbrottet med FIFA, har nu fått sina första trailers och gameplay-videos.

EA Sports FC 24 lanseras den 29:e september 2023 till alla konsoler samt PC, med Manchester City-anfallaren Erling Haaland på omslaget (förutom Ultimate Edition).

Spelet kommer som vanligt finnas tillgängligt i både Standard- och Ultimate-utgåvorna, och de som väljer den senare, dyrare versionen får en veckas tidig åtkomst med start den 22:e september samt en hel del bonusar inom Ultimate Team, som i år kommer att ha kvinnliga spelare tillgängliga för första gången, efter att EA sakta men säkert ökat damfotbollens närvaror i spelet under de senaste åren. De spanska och nederländska högsta damligorna har också lagts till för året.

En av de helt nya funktionerna i EA Sports FC 24 är möjligheten att återskapa specifika ögonblick från live-matcher. EA berättade att de kommer att kunna ta direktbilder från vissa matcher och sedan presentera de bästa ögonblicken som spelutmaningar för spelare att slutföra, kanske likt mobilspelet ”Score!” för de som har spelat det.

Här är de tre största nyheterna när det kommer till gameplay och spelmotorn:

  • ”HyperMotionV” är det största steget framåt i realism hittills och översätter rytmen och fluiditeten i verklig fotboll till spelets logik med hjälp av data från mer än 180 professionella herr- och damfotbollsmatcher, som gör att utvecklarna kan återspegla verkliga rörelser i spelet mer än någonsin tidigare.
  • ”PlayStyle by Opta” dimensionaliserar idrottare, går bortom övergripande betyg för att ge liv åt de förmågor på planen som gör spelare speciella. Varje PlayStyle ger spelarna unika förmågor som du kan se och känna och som gör deras sätt att spela mer autentiskt.
  • En förbättrad ”Frostbite Engine” levererar en ny nivå av inlevelse genom omdesignade spelarmodeller, smidigare animationer och synliga unika egenskaper som gör varje spelare speciell. Tröjorna rör sig nu som deras material gör i verkligheten, reagerar på spelarnas steg, skiftar när de ändrar riktning och flyter tillsammans med dem när de spelar. Dessutom är mer detaljer tillagda i cinematiska ögonblick som målgester, uppladdning inför match och firanden efteråt.

När det gäller återkommande licenser kommer Champions League, Premier League och de flesta andra licenser vara med även i år. Mer detaljer än så har de dock inte gett ännu, vilket tyvärr även stämmer för karriärläget och andra spellägen. Förhoppningsvis kommer vi få fler nyheter kring detta utspritt under sommaren, då det är en taktik EA kört på tidigare.

Nedan kan du kika in hela den 50 minuter långa streamen, där avslöjandet visas i sin helhet! Den är fortfarande rejält buggig dock, då endast musik hörs över stora delar av videons första halva, något EA förväntas åtgärda inom kort.