Ed Sheeran erkänner – Har rökt på med Snoop Dogg

Hör pop-stjärnan berätta historien om hur det gick till, och hur Russel Crowe kom in i bilden

En av världens tveklöst största pop-artister under 2000-talet är engelsmannen Ed Sheeran, som med sin talang för akustisk gitarr och oväntade samarbeten (med bl.a 1.Cuz) blivit en certifierad superstjärna. Under onsdagen gästade han talkshow-hosten Conan O'Briens podcast "Conan Needs A Friend" för att diskutera allt från O'Briens värsta gäster till deras intresse för The Simpsons, men ett samtalsämne tog alla rubriker.

Sheeran erkände nämligen att han rökt på med ingen mindre än Snoop Dogg, en av hiphop-världens mest notoriska rökare. Han ska ha hamnat i en session med Snoop och skådespelaren Russel Crowe i Australien, varav deras tempo fick den annars mer försiktiga Sheeran att ta tillfället i akt.

"Jag har blivit ganska nära vän med Russell Crowe genom åren och han är väldigt nära med Snoop Dogg. Jag röker egentligen inte alls men jag var i omklädningsrummet och de tog joint efter joint efter joint", berättar Sheeran.

"Jag kände att jag måste göra det, någon gång under natten, bara för att säga att jag rökte med Snoop Dogg", säger han med ett skratt.

Sheeran har pratat om att röka gräs förr, bland annat i låtar från tidiga albumet + 2011 och osläppta låten "Amsterdam (Sweet Mary Jane)" 2015. Han är dock tydlig med att han inte vanligtvis röker själv, vilket visade sig när han försökte hänga med i Snoop Doggs tempo.

"Jag tog lite och så kände jag att det här var inte så farligt, det här går bra. Sen tog jag mer och mer och mer. Jag minns att jag tittade på honom och kände att nu kan jag inte se något”, säger han.