Efter uppmärksammade bokbränningen – JB släpper "I HAD A DREAM"

Hör rapparen dela med sig av sina drömmar för en annan värld i första singeln från ett kommande album

JB, aka Jaffar Byn, skapade uppståndelse på Instagram under torsdagen när han la ut en bild på sig själv där han bränner den svenska lagboken. I bildens caption meddelade han att singeln ”I HAD A DREAM” blir den första från ett kommande ännu namnlöst album, om den är minsta indikator på projektets riktning kan vi förbereda oss på ett av JBs mest lyriska verk hittills.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jaffar (@jbofficial163)

Låten dyker in i flera teman, som alla knyts ihop med en spin på Martin Luther Kings ikoniska fras ”I have a dream”. Jaffar tar sig sömlöst mellan att reflektera över ledare i Afrika och Mellanösterns politiska moral, till vad han upplever som svenska politikers svek genom sålda drömmar.

Han blir även personlig när han inte bara drömmer om en bättre omvärld, utan även om vad han själv önskar att han kunde göra för hemorten Rinkeby. Invävt i raderna finns såklart även Jaffars signatur-liknelser, där han bland annat använder sig av spanska mittbackslegenden Carles Puyol för att symbolisera lojalitet.

”I had a dream jag gjorde 63rd till ett paradis
Med pool i centrum för mina G’s
One-club man, han är som Carles Puyol
Jag tackar Gud att ingen av mina försvann i år”

Singeln är som sagt första smakprovet på ett kommande album, som följer upp ett extremt produktivt 2022 där vi fick både del 1 och 2 av Allting Har Sitt Pris. JB har även tidigare under 2023 samarbetat med Imenella på ”Föll För Din Charm” och nära vännen Yasin på ”Ambitions Of A Rider”. Även om dessa två enligt Jaffars uttalande inte kommer att vara en del av albumet är de kanske ytterligare en hint mot vad som komma skall, för tillsammans med ”I HAD A DREAM” är de tveklöst ett formbesked av rang från Jaffar.

Lyssna på ”I HAD A DREAM” och mer ny musik i DOPEST Playlist!