Se första trailern för 'Elden Ring: Shadow of the Erdtree'

En expansion till det hyllade originalet från 2022 kommer inom kort – regisseras av 'Game of Thrones'-skaparen George R. R. Martin

Elden Ring-världen är skapad av spelutvecklaren FromSoftwares regissör Hidetaka Miyazaki & George R. R. Martin (författaren bakom Game of Thrones). Det första spelet släpptes 2022 till lovord från såväl kritiker som fans och har vunnit många prestigefyllda priser runt om i världen, inklusive Årets spel på The Game Awards 2022.

Nu är det dags för nästa kapitel i form utav Elden Ring: Shadow of the Erdtree. Här får spelare kliva in i skuggornas land för att utforska ett nytt äventyr fullt av mysterier och faror. Konfrontera hotfulla bossar med nya vapen och rustningar, följ i Miquellas fotspår och avslöja den mörka sidan av Elden Ring-berättelsen, allt med samma höga svårighetsgrad som originalspelet samt From Softwares tidigare spel (Dark Souls, Bloodbourne) gjort sig kända för.

Nu har vi äntligen fått en första titt på spelet genom en officiell trailer, uppladdad på den japanska spelutgivaren Bandai Namcos Youtube-kanal. Den marknadsförs som en expansion till originalspelet, vars filer kommer att följa med i köpet av det Elden Ring: Shadow of the Erdtree.

Spelet släpps på Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series S/X och PC på den 21:e juni 2024, midsommarafton.