Nykomlingen Elias Hurtig släpper debutsingeln ”Är du dum”

Släpps med en välproducerad musikvideo

Den 21-åriga artisten, rapparen och låtskrivaren Elias Hurtig släpper sin debutsingel "Är du dum".

Även om han har synts i olika musiksammanhang och stått på scen sedan tonåren blir den kommande singeln "Är du dum" Hurtigs officiella debut. Soundet är en blandning mellan rap och pop som sägs prägla hans kommande musik under året.

I tidig ålder började Nacka-artisten rappa tillsammans med några vänner över hiphop-produktioner i högstadiet. Efter tre släppta låtar skapades en hype kring musiken och de fick spela på några ställen runt om i Sverige. Detta var början på gruppen som vi idag känner som Hov1, där Elias Hurtig var en utav de tidiga grundmedlemmarna. Han inspireras av allt från karaktärsdrag i filmer till människor i sin omgivning till musik. Hans texter kretsar kring egenupplevda händelser och erfarenheter samt reflektioner om livet.

"För mig är det viktigt att få in delar av mig själv i varje låt. Inspirationen kommer ofta från människor runt om mig som lägger ned sin själ i något. Min inspiration kan ävensom en kontrast komma från dom mörka sidorna hos folk. Exempelvis idioter manhar haft i sin närhet har komiskt nog inspirerat min musik otroligt mycket.", säger Elias Hurtig gällande sina musikaliska influenser.

Den välproducerade musikvideon till "Är du dum" är framtagen av den kreativa byrån Plint och regisserad av Karim Fakih. Lyssna på låten här nedan.