Här är alla grupper till EM 2024

UEFA lottade landslagen under helgen, en har kallats för "dödens grupp"

Herrarnas fotbolls EM i Tyskland 2024 är närmare än man tror, trots att snön duggar tätt. Turneringen spelas mellan den 14:e juni och 14:e juli i sommar, vilket innebär att det snart bara är ett halvår kvar.

Arrangören UEFA har därför redan kommit långt med förberedelserna och i helgen fick vi ta del av den officiella grupplottningen, som består av 24 landslag varav 2 ännu inte är avgjorda och därför lämnas blanka. Detta för att 8 länder ska spela play-off senare i vinter, där semi-finaler sedan leder till direkta finaler mellan 4 lag. Lagen som kvalar är Wales, Finland, Polen, Estland, Bosnien & Herzegovina, Ukraina, Israel och Island.

Lottningen live-sändas under lördagskvällen och där syntes flera tidigare världsstjärnor som numera arbetar som ambassadörer, däribland Italienska målvakten Gianluigi Buffon.

Den mest uppmärksammade av de 6 grupperna är grupp B, som kallats för ”dödens grupp”. Den innehåller nämligen Spanien, Albanien, Kroatien & Italien, tre rutinerade länder som nått världsfotbollens högsta nivåer samt Albanien som på senare år blivit en uppstickare inom Europa.

Här är alla grupper:

Grupp A:
Tyskland (värdnation)
Ungern
Skottland
Schweiz

Grupp B:
Spanien
Albanien
Kroatien
Italien

Grupp C:
England
Danmark
Slovenien
Serbien

Grupp D:
Frankrike
Österrike
Nederländerna
TBA (Play off-vinnare A)

Grupp E:
Belgien
Rumänien
Slovakien
TBA (Play off-vinnare B)

Grupp F:
Portugal
Turkiet
Tjeckien
TBA (Play off-vinnare C)