Foto: Emma Liambi via Instagram

Emma Liambi konfronterar branschen på ”Stereo”

Berättar om kampen för att slå sig fram mot orättvisor & diskriminering över mjukt RnB-beat från Kaylin Payne

Emma Liambi har varit mer produktiv än någonsin under 2023, med senaste singeln "Stereo" som sitt sjätte släpp för året. Rent musikaliskt känns hon igen på sin mjuka och stundtals nostalgiska vinkel på RnB, med inspiration från 90- till 00-tal med dansanta genrer som afrobeat strösslat på produktionen från nära kollaboratören Kaylin Payne. Texterna har dock ofta kretsat kring kärlek och relation, men det senaste släppet tar en annan ton.

"Som svart kvinna i svenska musikbranschen har jag mött så mycket hinder och diskriminering. Jag öppnar upp mig om mina upplevelser med män och folk i branschen och hur svårt och orättvist det kan vara att slå igenom i Sverige", säger Emma om bakgrunden till låten.

Hon berättar även hur hon vill skicka ut motivation till alla som identifierar sig i samma situationer som hon själv upplevt. Emma har skapat musik fram och tillbaka i mer än tio års tid, men tog inte tag i att satsa på det som en karriär förens 2020. Erfarenheter hon nu rikta ljuset mot med sin musik som verktyg.

"Jag vill vara en förebild för unga afro svenska tjejer som drömmer om samma sak som mig och som mött samma motstånd som jag har av industrin. Jag kanske inte är där jag vill vara men jag jag kommit för långt för att ge upp nu. Jag vill visa Sverige att någon som ser ut som mig kan vara på toppen även när skivbolagen säger att det inte är möjligt", säger Emma.

Lyssna på "Stereo" på Spotify!

länk