En närmare titt på Cactus Plant Flea Market x Nike Air Force 1

Det andra Nike By You-släppet

Förra veckan släpptes den officiella lookbooken för det efterlängtade samarbetet mellan Cactus Plant Flea Market och Nike. Under de senaste månaderna hade flertalet bilder släppts på skor som ryktades vara nästa CPFM x Nike samarbete, och när lookbooken släpptes bekräftade man det kommande samarbetet. Nu får vi en närmre titt på skorna.

Två av Cactus Plant Flea Markets (CPFM) favoritsilhuetter är Nike Air Force 1 och Nike Air More Uptempo. För det andra Nike By You-släppet tillsammans med det New York-baserade varumärket har därför CPFM designat en mashup av de två modellerna.

Basen är Nike Air Force 1, medan de grafiska bokstäverna på skornas utsidor är inspirerade av Nike Air More Uptempo. På vänsterskon varierar de grafiska mellan orden ”Flea”, ”Sunshine” eller ”Air”, medan det på högerskon alltid står ”Air”. Färgalternativen på bokstäverna varierar och är oberoende, och sammanlagt finns sju stycken färgalternativ tillgängliga.

Nike Air Force 1 CPFM By You släpps idag, den 21 oktober, med en klassisk svart och en vit bas. Den 28 oktober släpps en sexdelad Nike x CPFM-kapselkollektion inspirerad av CPFM eget arkiv med vintagekläder från Nike, med överdimensionerad grafik och lekfulla referenser.