Erling Haaland uppges vara klar för Manchester City

Så mycket kostar övergången

Erling Haaland har tagit fotbollsvärlden med storm de senaste åren. Norrmannen har spottat in mål för Borussia Dortmund och har tillsammans med Kylian Mbappé pekats ut som framtidens största utmanare till Ballon d'or. 

Den senaste tiden har 21-åringen ryktats bort till flera stora klubbar i Europa. Efter att ha gjort hela 85 mål på 88 matcher för den tyska klubben är inte det särskilt konstigt. Unga anfallare av bevisad hög kvalitet har visat sig vara en hårdvaluta. Samtidigt är det inte många klubbar som kan möta norrmannens höga lönekrav. Nu uppger trovärdiga The Athletic att Manchester City vunnit racet om anfallaren och att en övergång blir av till sommaren. Det skulle isåfall innebära att den unge norrmannen kommer representera pappa Alf-Inges gamla klubb. 

Enligt den erkända transfergurun Fabrizio Romano är Haaland och Manchester City en “done deal”. Den italienska journalisten har redan kastat ut sitt patenterade “here we go” och tweetat ut att norrbaggen klarat av den obligatoriska läkarundersökningen och kommer presenteras som City-spelare redan till veckan. 

Uppgifter menar att klubben aktiverat Haalands utköpsklausul på mellan 60 och 75 miljoner euro och att spelaren kommer tjäna nästan 300 000 pund, motsvarande 3,7 miljoner kronor i veckan. Totalt ska det röra sig om ett femårskontrakt, vilket allt som allt är värt dryga 2,6 miljarder kronor. 

Håll utkik på Dopest.se för mer information om övergången!