Foto: Forum

Ex-fotbollsdomaren Jonas Eriksson lanserar nya boken ”Korthuset”

Stora hemligheter om UEFA, FIFA och fotbollsspelare avslöjas.

Jonas Eriksson som är en av Sveriges största fotbollsdomare genom tiderna, och har dömt EM, VM, Europa League och Champions League, släpper en ny bok den 13 oktober.

I sin nya bok "Korthuset" berättar Jonas vad fotbollsstjärnor som Diego Maradona, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, David Beckham och José Mourinho har sagt i spelartunnlar och ute på planen. Vi får även läsa om hans unika inblick i UEFA och FIFA som är de mäktigaste fotbollsorganisationerna i världen. Han berättar även om ett ohälsosamt arbetsklimat med utfrysning, mobbning och rasism.

Han beskriver FIFA och UEFA som skräckvälden där domare inte vågar protestera eftersom de inte vill riskera att förstöra deras domarkarriärer - Jonas likaså.

"Det finns inget konkurrerande fotbollsförbund, ingen annan typ av organisation där du kan döma fotboll i stället så därför håller jag käften, säger inte emot och utmanar inte. Jag gör tvärtemot allt jag står för att man ska göra," säger han.

Pierluigi Collina som av väldigt många anses som den bästa domaren genom tiderna och idag är UEFAs "Head of referees", beskrivs som en lögnare med härskartekniker av Jonas:

”När jag var på väg upp som domare, och Collina hade nytta av mina prestationer, skyddade han mig, men när han inte längre såg någon potential var han den förste att vända ryggen till.”

Boken kommer finnas tillgänglig från den 13 oktober men kan förbeställas på diverse hemsidor redan idag.