Så ser du 'Fallout' tv-serien i Sverige

Följ berättelsen om Lucy som tar sig ett post-apokalyptiskt Los Angeles i denna serie baserad på spelen med samma namn

Sedan 1997 har Fallout varit en av spelvärldens mest älskade serier inom Role Playing Games (RPG). Genom åren har de förändrats från strategiska PC-spel till mer actionorienterade äventyr med inslag av First Person Shooter, men vad som bestått är den unika atmosfären som spelserien målar upp.

Serien skildrar vad som blir över av planeten efter det stora kriget 2077, ett apokalyptiskt kärnvapenkrig som tvingar mänskligheten ner i bunkrar, så kallade ”Vaults”. Spelserien tar sig an en alternativ historia där mänsklighetens framsteg inom kärnvapen efter andra världskriget ledde till uppkomsten av ett retrofuturistiskt samhälle, varav estetiken kan beskrivas som en kombination av 30-talets ”Americana” och sci-fi uppfinningar från en okänd framtid.

Serien Fallout på Amazon Prime Video tar sin början 219 år efter kriget, 2296 för att vara exakt, då en ung kvinna vid namn Lucy (Ella Purnell) lämnar sitt hem i Vault 33 för att ge sig ut i den farliga och ödemarken som är forna Los Angeles för att leta efter sin far. På vägen möter hon en man från sällskapet Brotherhood of Steel (Aaron Moten) och en prisjägare (Walton Goggins), som alla har sina egna mystiska förflutna.

Seriens första säsong består av 8 avsnitt som alla finns tillgängliga nu på Amazon Prime Video.