• Foto: Collier Schorr / Pressbild

Fan stämd för att ha filmat Frank Ocean

La ut en samling av klipp från den omtalade Coachella-konserten på Youtube, får nu en rättslig ”cease and desist”

När Frank Ocean framträdde på Coachella tidigare i april var det till både förväntan och förvirring. Efter 6 år utan live-spelningar och 7 år sedan "Blonde" var hans spelning överlägset mest hypad. Därför var det till mångas stora besvikelse när Youtube avslöjade via Twitter att Frank Oceans framträdande inte skulle livestreamas som planerat. Ett stort dragplåster för festivalens internationella publik var nämligen att plattformen skulle livesända alla spelningar samt att highlights skulle laddas upp på festivalens kanal i efterhand.

Detta ledde såklart till att klipp från spelningen blev högt eftertraktade. Därför tog amerikanska filmaren Brian Kinnes tillfället i akt och samlade ihop klipp för att göra en så pass komplett sammanställning av spelningen som han kunde. När denna video sedan snabbt drogs ned från Youtube genom en anmälan från Coachellas arrangörer AEG la han upp den via Google Drive. Ett agerande som arrangören nu svarar på i rättssalen.

Genom en så kallad "cease and desist" stämmer de Kinnes för varumärkesintrång då han spridit vad de anser vara "deras" innehåll. Kinnes själv slår dock tillbaka och förklarar i stort sett krig, genom att utlova fortsatt spridning av klippet.

“Jag är inte orolig för rättsliga åtgärder då jag inte planerar att tjäna en krona på videon", säger Kinnes i ett uttalande till Variety.

“Jag kommer fortsätta att ladda upp den på platser där hans (Frank Oceans) rättsliga team inte kommer att hitta den”, fortsätter han.

Håll utkik på dopest.se för nyheter om hur situationen utvecklar sig framöver!