Bekräftat: Nästa 'Fast & Furious' blir den sista

Vin Diesel bekräftar 'Fast XI' avslutar långköraren – "Denna grand finale är inte bara ett slut, det är en hyllning"

Sedan 2001 har ingen franchise varit så framgångsrik för Universal Pictures som Fast & Furious. De adrenalinpumpande filmerna innehåller oftast action och bilar, allra helst i kombination, genom totalt 11 titlar producerade inklusive spin-offs som Hobbs & Shaw.

Nu ser det dock ut som att racet närmar sig mållinjen, då huvudkaraktären Dom Torettos skådespelare Vin Diesel gått ut med beskedet att den kommande filmen Fast XI blir den sista i serien.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Vin Diesel (@vindiesel)

I ett inlägg på sin Instagram avslöjade Diesel (som för övrigt är inblandad i ett pågående rättsfall) att serien, åtminstone i sin nuvarande form, läggs på hyllan efter Fast XI. Den kommande filmen, som även kallats för Fast & Furios 11, planeras enligt Screen Rant vara färdig till våren 2025.

I ett långt inlägg tackar Diesel fansen för tiden som har vanligt och utlovar att den sista filmen kommer att avsluta historian med värdighet.

”Denna grand finale är inte bara ett slut, det är en hyllning till den otroliga familj vi har byggt upp tillsammans”, skriver han.

Inga officiella nyheter om filmens story eller rollista har kommit ut ännu, men den kommer med största sannolikhet att fortsätta där den senaste filmen Fast X slutade.