• Foto: Popaganda

Festivalen Popaganda bekräftar – Förra året var det sista

Efter 21 år av fest med artister som Robyn, FKA Twigs & Major Lazer lägger de nu ned evenemanget

"Hej alla! Vi har haft en fantastisk tid tillsammans, men nu är tiden inne för att ta farväl"

Med de orden startas ett bekräftande av slutet på Stockholmsfestivalen Popaganda, som sedan 2001 varit en ideellt driven förening med målet att avsluta sommaren med live-musik.

Vad som började med kärleken till svensk indie-pop och ett växande behov av konsertutrymme under 00-talet blev snabbt en hyllning till pop och allt vad det innebär, med artister från världens alla hörn och genrer på besök genom åren. Förra årets arrangemang hade bland annat Mwuana, Seinabo Sey & Cherrie på artistlistan, som nu alltså blir den sista någonsin.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Popaganda (@popagandasthlm)

Skälet till nedläggningen är ännu inte känt och det är inte heller något festivalen själva kommenterar i sitt avskedsbrev på Instagram, men efter en självvald paus under 2019 samt två år av pandemi är det inte omöjligt att beslutet varit i baktankarna länge.

Festivalen själva väljer istället att se det från det ljusa sidan och höja alla minnen de skapat genom åren, när de haft besök av internationella storheter som FKA Twigs (2016), The xx (2013) och Major Lazer (2012). Vad som händer härnäst för festivalens arrangörer, eller om någon annan fyller tomrummet på Eriksdalsbadet, återstår att se.