Festivalen Woodland återvänder i sommar

Den naturnära festivalen utanför Järvsö levlar upp med stora artister, Ozzy & Fricky bland bekräftade bokningar

Woodland Festival (aka Republic of Woodland) gjorde sin debut och fram tills i år enda framträdande under 2020, då den beskrevs som en ”pandemisäkrad öfestival” belägen på en ö i Stockholms skärgård, där du behövde ansöka om visum för att få besöka. Konceptet var då väldigt småskaligt, men med stor variation på matupplevelser från många lokala producenter såväl som musik från bland andra Mando Diaos Gustaf & Viktor Norén.

Nu är de tillbaka för en andra gång och det med ny plats och större vision. Matupplevelserna kommer fortfarande i stort fokus med bland annat Creperiet och Falafelbaren som gäster, men den största upptrappning kommer på artistsidan. Festivalen har nämligen bokat stora namn inom många genrer, med Ozzy, Fricky, Rebecca & Fiona samt Mapei som några av de största.

“Vi har velat göra en festival som börjar med tydlig anknytning till det lokala, både vad gäller det traditionella och folkmusiken sammanstråla med kultur från urbana storstäder i Europa, som till exempel Berlin och Istanbul. Just den kombinationen är väldigt rolig, intressant och full av potential”, säger arrangören Alexander Salzberger.

Festivalen kommer ha tre scener och hålls på Torön, mitt i Ljusnan strax utanför Järvsö i Hälsingland (se bild i galleriet) mellan den 1–2 september. Hela festivalen drivs på batterier från batterifabriken Northvolt. Att driva festivalen på batterier gör att produktionen kommer att anpassas efter tillgänglig energi. Något Woodlands gör för att utmana en samhällsdebatt som under vintern kretsat kring att bygga ut kärnkraft, och istället uppmana till att lära oss att leva efter våra tillgångar.

Mer information och biljetter hittas på deras hemsida.

Här är hela line-upen hittils:

Musik
Arc De Soleil
Audiocopter
Dadadisco (Berlin)
Dina Ögon
De Galli
Folk Music Liberation Front
Fricky
Funkyloffe & Olof Karlstrand
Islandman (Istanbul)
Kornel Kovacs
Lune
Luci Lux
Mapei
Marcus Price
Maxida Märak
NASIRI (Iran)
Natten
Ozz6y
Ragnarök
Rebecca & Fiona
Sara Parkman
Storken & Frangie
Tannaz Bassier

Mat
Anders-Pers Fikabod
Creperiet
Dreijer Streetfood
Falafelbaren
Järvsöklämman
Järvsö Lanthandel
Matateljén med Ateljéns Pizza
Papa Churros
Snickar Eriks Jägarbar