Foto: Pressbild

Fetty Wap erkänner narkotikabrott

Kan dömas till fem år i fängelse

Många minns säkerligen Fetty Wap's hits som "Trap Queen" och "679" från 2015. Nu väntar ett fängelsestraff på minst fem år för den amerikanska rapparen. Fetty Wap har nämligen erkänt sig skyldig till narkotikabrott.

Under måndagen erkände sig Fetty Wap skyldig till både innehav och distribution av droger. Därmed kan han stå inför så mycket som fem år i fängelse. Han har erkänt att han hjälpt till att distribuera knark mellan den amerikanska västkusten och Long Island. Två andra anklagade har också erkänt sig skyldiga.

Ska ha sålt 100 kilo herion

Fetty Wap greps från början i oktober 2021 under en spelning på festivalen Rolling Loud i Queens, USA. Han anklagades då för att ha sålt och fört in droger i New York mellan juni 2019 och juni 2020. Enligt amerikansk media ska det ha rört sig om runt 100 kilo heroin, men även fentanyl och crack-kokain.

Häktas igen efter dödshot

Rapparen nekade till anklagelserna och blev villkorligt frigiven mot en borgen på $500,000 USD. Detta beslut drogs dock tillbaka och Fetty Wap häktades på nytt. Det på grund av att han ska ha dödshotat en man under ett FaceTime-samtal 2021 - vilket bryter mot hans villkorliga frigivning.

Fetty Wap har dock endast erkänt sig skyldig till innehav och distribution av kokain. Det gör att han kan undvika ett livstidsstraff. Dock lär juryn rekommendera ytterligare två år - vilket skulle innebära ett fängelsestraff på totalt sju år.

Vi vet ännu inte när den fällande domen mot Fetty Wap kommer. Håll koll på Dopest.se för senast nytt kring fallet.