• Foto: Pressbild

Fetty Wap döms till sex års fängelse för grova brott

Rapparen från New York slog igenom stort med hits som ”Trap Queen” & ”679”, nu döms han i ett omfattande case

Han må ha haft en mycket lägre profil inom musikbranschen de senaste åren, men det är vedertaget att Fetty Wap ägde sommaren 2015 med sin hit "Trap Queen". Låten exploderade på Vine (dåtidens TikTok) och spelades på radios och klubbar världen över. Efterföljande singlar som "679", "My Way" & "Again" ökade bara på hypen ännu mer så när hans självbetitlade debutalbum släpptes den hösten klättrade snabbt på listorna.

Åren efter blev inte riktigt som man kan ha förväntat sig efter succén som var 2015. Problem med skivkontrakt och lagen saktade ner det momentum rapparen samlat på sig och det tog inte lång tid innan det började sägas att han "fell off". Under 2021 tog hans liv ytterligare vändningar då han och flertalet medlemmar ur hans 1738-kollektiv häktades för en rad brott, bland annat narkotikasmuggling av heroin. I augusti 2022 erkände Fetty, eller Willie Junior Maxwell II som han egentligen heter, till grova narkotikabrott som nu han nu dömts för.

Long Islands domstol dömde under onsdagen Fetty Wap till sex års fängelse. Domen las efter ett längre utlägg av åklagarteamet, där de pekat på att Fetty använt sitt kändisskap för att glorifiera den kriminella livsstilen och rekrytera till sin organisation, då barn förekommit i flera musikvideos.

Det finns hittills ingen information om eventuella överklagningar, men fallet kommer att utvecklas under de kommande veckorna så håll koll på dopest.se för fler nyheter.