Svenska Graham Lake får en låt i FIFA 23 – se soundtracket för spelet

Svenska Graham Lake är med på listan – läs hans citat här

Nu avslöjas FIFA 23-soundtracket, som i år har namn som inkluderar bland annat Stromae, Danger Mouse, Flume, Bad Bunny, Jack Harlow, ROSALÍA och M.I.A. - men även svenska Graham Lake från Stockholm med sin låt "Run em Down" ft. Avelino, som producerar, skriver, mixar och mastrar all sin musik själv.

Graham berättar:

"Det känns verkligen som en merit som gör både mitt yngre och äldre själv otroligt stolt. Det är så mycket kul saker som har hänt i år och som kommer hända, men den mest hypade reaktionen från mina vänner kom nu när de fick reda på att jag är med i FIFA 23 soundtracket. Jag tror det känns speciellt just för att det är en koppling till barndomen och hur ovetande man är om vad som ligger i horisonten."

Vad har du för relation till FIFA?

"Jag brukade alltid gå över till mina vänner som barn och spela FIFA. Det är få spel som kan få mig så förbannad som när man får stryk av en polare på FIFA, det är verkligen på liv och död. Fotboll har alltid varit en del av min barndom på raster och efter skolan. Jag var aldrig den sportiga i gänget men alltid funnit stort nöje i fotbollen och gemenskapen den tillförde."

Hur kom du in på musik och vem har du inspirerats av?

"Jag är en rätt så vanlig kille uppväxt i Stockholm tillsammans med mina föräldrar som båda är musiker. Musiken har funnits med mig sedan innan födseln. Min mamma var gravid med mig när hon fortfarande turnerade som konsertpianist, och min pappa sjöng opera väldigt länge. Min familj är min största inspiration tillsammans med allmänna livserfarenheter. Idag producerar, skriver, mixar och mastrar jag all min egna musik. Jag är extremt involverad i mitt projekt och har hittills gjort alla omslag för musiken som är släppt. Jag följer min vision till 100% och det är otroligt kul att se att giganter som FIFA vill hoppa på tåget och uppmärksamma detta."

Med över 100 låtar från en stor blandning artister, mixar FIFA 23-soundtracket genrer och samlar röster från hela världen. Den omfattande låtlistan visar upp en rad globala namn, som Bad Bunny och Yeah Yeah Yeahs, såväl som nykomlingar som Baby Tate, Ibeyi och Pheelz.

“This year’s soundtrack demonstrates the breadth of the world’s love for the game, capturing sounds from all sides of the globe,” said Raphaella Lima, Global Music Marketing Director at EA. “We wanted to emphasize the importance of our global football community through music and we’re excited to partner with this incredible group of artists to provide the songs and anthems for the most expansive FIFA ever.”

Årets VOLTA FOOTBALL-soundtrack anammar känslan av streetfotboll med låtar från Nas, Denzel Curry, Quevedo, Remi Wolf och mer. Även Silvana Imam har en låt i soundtracket vid namn "Hela Vägen Upp" som är ute nu - läs mer om den nedan.

Se alla låtar i bildgalleriet högst upp i artikeln!

Silvana Imam släpper “Hela Vägen Upp” ft. Jaqe