Se den officiella trailern för FIFA 23 + releasedatum

Spela både dam-, och herr-VM för fösta gången någonsin

Nu avslöjade EA Sports releasedatumet för kommande FIFA 23. Dessutom släpptes den officiella speltrailern. FIFA 23 blir tillgängligt redan den 30 september. På omslaget syns Chelsea’s Sam Kerr samt Paris Saint-Germain’s Kylian Mpabbé - vilket hintar om en stor nyhet ...

Spela både dam- och herr VM

En av de absolut största nyheterna är att spelarna nu får tillgång till damklubbar, däribland Barclays Women’s Super League och Division 1 Arkema. För första gången någonsin kan du dessutom delta i VM för både dam- och herr. Herrarnas FIFA World Cup Qatar 2022 och FIFA damernas World Cup Australien / Nya Zealand 2023. 

Cross-over mellan alla olika konsoler

Den andra stora nyheten för FIFA 23 är att spelet kommer fungera likadant på alla konsoler, vilket gör det möjligt att spela online matcher med alla dina vänner - oavsett vilken konsol de äger. Kör cross-overs på PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC eller Google Stadia. Nu behöver du liksom äntligen inte tänka på att köpa samma konsol som dina vänner för att kunna spela ihop. 

Äger du PS4 eller Xbox One så kan du också köra cross over-matcher, men enbart mellan dessa två konsoler. 

HyperMotion2 introduceras

I samband med FIFA 23 introduceras vi dessutom till en ny HyperMotion2-teknologi. Den är till för att ännu bättre efterlikna spelarnas riktiga rörelser på plan. FIFA blir nu ännu mer realistiskt än någonsin. Vi introduceras till nya intelligenta dribblingssystem, naturligare övergångar till skott samt nya accelerationsmekanismer och mycket mer. 

FIFA 23 finns som både Standard och Ultimate Edition. De som köper Ultimate kan spela redan från och med den 27 september. För Standard gäller den 30 september