FIFA-spelet byter namn

FIFA 23 blir sista upplagan av samarbetet.

Under flera år har EA och FIFA samarbetat för att skapa världens största fotbollsspel – FIFA. Nästa upplaga av spelet (FIFA 23) kommer vara den sista upplagan av det framgångsrika samarbetet innan de byter namn till EA Sports FC. Det har cirkulerat rykten under de senaste åren att de två ska gå skilda vägar då de inte lyckats komma överens om namnlicensen och idag blev det alltså bekräftat i ett blogginlägg från EA.

EA Sports FC kommer innehålla samma partners som de föregående upplagorna haft, alltså – officiella licenser till över 19.000 spelare, 700 klubbar, över 100 arenor och 30 ligor världen över. De kommer även behålla de officiella rättigheterna av Premier League, La Liga, Bundesliga, UEFA, Conmebol och Nike. Spelet kommer också fortsätta satsa på Ultimate Team och VOLTA.

EA meddelar att den sista upplagan av FIFA är den dyraste men också den bästa de någonsin gjort med fler funktioner, spellägen, VM-material, klubbar, ligor, turneringar och spelare än någon annan FIFA titel tidigare.