Foto: Robert Eldrim / Pressbild / All Things Live

Filip Dikmen sparkas av Musikhjälpen – Diskuterade Palestina & Israel

”Just nu är jag otroligt sårad och besviken”

Influencern och mediepersonligheten Filip Dikmen har hundratusentals följare på sociala medier som Youtube, Instagram & TikTok. Han har även medverkat i tv-program och serier på TV4 och SVT, i roller som skådespelare såväl som programledare. I en intervju med DN berättar Dikmen nu att han även var tilltänkt som en av programlederna i årets upplaga av Musikhjälpen på Sveriges Radio, men att hans kommenterar om situationen i Palestina & Israel fått honom sparkad.

Dikmen har under de senaste veckorna publicerat flera videos på TikTok där han diskuterar händelserna i Gaza, där han upplyser sina följare om den pågående situationen och mer djupgående historia. Trots att han varit mån om hur han hanterar ämnet berättar han nu att det ledde till att SR inte längre vill ha honom som programledare för Musikhjälpen.

"Baserat på vad jag fått höra från mina uppdragsgivare så anser de inte att jag har varit partisk eller problematisk. Det verkar snarare handla om att jag sagt för mycket", säger Filip Dikmen till DN.

SR har kommenterat till DN att de inte offentliggör programledarna för ens i november och att de därmed inte kommer att uttala sig kring Filip Dikmen.  På frågan om han kan tänka sig att leda programmet i framtiden är Dikmen avvaktande men respektfull.

"Just nu är jag otroligt sårad och besviken. Men jag tycker fortfarande att Musikhjälpen är ett jättefint program", svarar han.

Musikhjälpen sänds från Stortorget i Växjö mellan den 11:e och 17:e december.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)