Filippa K släpper återigen en ikonisk denimkollektion, nu med namnet FK Jeans. Filippa Ks debutkollektion släpptes 1993 och blev direkt en hit i Sverige, främst på grund av stretchjeansen. Nu, 25 år senare, har varumärket byggt på sina kärnvärderingar för att skapa tidlösa klassiker för den moderna kvinnan och mannen. För att fira denna milstolpe gick man tillbaka till rötterna från 90-talet och skapade en uppdaterad denimkollektion fylld med fantastiska basplagg.

Filippa K har skapat bekväma denimplagg under många år, och denna kollektion är inget undantag. Plaggen har byggts upp med fokus på just rörelse och klassiska detaljer.Filippa Knutsson, grundare och Creative Director, säger:

Det jag kan addera till jeansvärlden är ett kvinnligt perspektiv; denimindustrin är idag främst driven av män. Jag ville skapa jeans som passar dagens kvinnor, och den här kollektionen representerar varför vi startade Filippa K från början; för att förenkla människors vardag genom att göra klädvalet mindre komplicerat.

Plaggen för kvinnor är uppbyggda av ett stretchmaterial, med en feminin form och beskärning, vilket ger en avslappnad känsla. Herrkollektionen innehåller traditionella detaljer med en modern tvist, utan onödiga utsmyckningar. Med marininspirerade guldknappar på blå denim anspelar FK Jeans på varumärkets svenska rötter.

Kollektionen består av nio plagg i två denimblå nyanser; fyra jeans, en jacka och en kjol för kvinnor, och ett par jeans, en jacka och en skjorta för män. FK Jeans-kollektionen är tillgänglig i utvalda butiker och online från den 31:e oktober och priserna kommer att vara mellan 1300kr och 2500kr.